نوع فایل power point
قابل ویرایش 153 اسلاید
قسمتی از اسلایدها:
اقوام و ملل جهان در آشنایى با هنر و بهره ورى از آن تقدّم و تأخّر دارند.
ایرانیان و رومیان، سده ها پیش از ظهور اسلام با هنر آشنا شده بودند و هر یک از این دو قوم، همزمان با ظهور اسلام، سنتهاى هنرى چند صد ساله داشتند.
نخستین عربهاى مسلمان، نگاه خود را بر آثار هنرى جهان هنگامى انداختند که یک دسته از سپاهیان آنان در مشرق، کاخ رها شده پادشاه ساسانى را در تیسفون تصاحب کرد و دسته دیگر در بیزانس پیشروى کرد و صحراى سینا را در نوردید و به سال ١٨ق به مصر رسید و شهر اسکندریه را در اختیار گرفت.
ویژگى منحصر به فرد اسلام و نیز عاملى که موجب گسترش جهانى آن شد، آمیزشى است که از عناصر قومى و جهانى در آن حضور یافته است.
اسلام، آغوش خود را به سوى همگان باز کرد و برابرى و برادرى عموم مؤمنان را در پیشگاه خداوند، از هر نژاد و ملتى که بودند، اعلام کرد.
در نتیجه این روش، میراث هنر اسلامى عبارت بود از شیوه آمیخته صدر مسیحیّت و بیزانسى همراه با بازتابهایى از صورتهاى هنرى یونانی (هلنى) و رومى و مجموعه وسیعى از سنتهاى ایرانى.
از پایان سده اول هجرى فرمانروایان مسلمان، در نواحى مسخر شده، ساخت مسجدها و کاخهاى با شکوه را آغاز کردند و کوشیدند تا آثارى بزرگتر و با شکوه تر از بناهاى دوران پیش از اسلام به وجود آورند.
بیشتر نخستین معماریهاى اسلامى در کشاکش روزگار شکل و هیئت اصلى خود را از دست داده است؛ زیرا سازندگان آنها که استادکاران ایرانى، مصرى، شامى و رومى بوده اند عادت داشته اند که شـیو ه هاى معـمول خـود را در سـاخـتن آن بنـاهـا به کار برند.
فهرست مطالب و اسلایدها
هنرهای اسلامی
معمارى
معمارى: مساجد
معماری: مدرسه
معماری: آرامگاه
معماری مدرن اسلامی
خوشنویسی
نقاشی
هنرهای اسلامی و نفوذ آن در اروپا
The Metropolitan Museum of Art
The Arthur M. Sackler Gallery and
the Freer Gallery of Art
علم موسیقی
اسحاق موصلى
علم موسیقی
عبدالقادر مراغی
آثار عبدالقادر مراغی: کنزالالحان
آثار عبدالقادر مراغی: جامع الالحان
آثار عبدالقادر مراغی: شرح الادوار
آثار عبدالقادر مراغی: شرح الادوار
آثار عبدالقادر مراغی
تأثیر موسیقى اسلامى در موسیقى غرب
پیوند مقامات با صوت و لحن قرآن کریم
نُت مقامات موسیقى قرائت قرآن