فایل باز

فایل باز

فایل باز

فایل باز

فایل باز-تقویت حس اعتماد به نفس دانش آموزان

تقویت حس اعتماد به نفس دانش آموزان




یکی از عمده‌ترین دلایل کم‌رویی کودکان و نوجوانان، ضعف در اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندی است. پدیده کم‌رویی که امروزه به عنوان یک معلولیت اجتماعی مطرح شده، با چگونگی نگرش فرد نسبت به خود و احساس خودارزشمندی رابطه مستقیمی‌دارد. در درمان کم‌رویی هم برای کاهش اضطراب و افزایش مهارت‌های اجتماعی (مانند شمرده و رسا صحبت کردن، برقراری ارتباط بصری با مخاطبان و...) بدون توجه اساسی به اصول و روش‌های تقویت اعتماد به نفس اقدام مؤثری انجام نمی‌شود.
خودشناسی و پذیرش مسوولیت اجتماعی از مهم‌ترین هدف‌های تربیتی در هر جامعه‌ای است و برخورداری از حس «خودارزشمندی» و «اعتماد به نفس» قوی به مثابه یک سرمایه ارزشمند حیاتی، برای همه انسان‌ها به ویژه کودکان و نوجوانانی است که از مهارت‌های اجتماعی کمتری بهره مند هستند و از مؤثرترین عوامل پیشرفت و شکوفایی استعدادها و خلاقیت‌ها به شمار می‌آید.

  
به طور کلی، فرآیندهای شناختی، احساسات، انگیزه‌ها، برقراری روابط شیوه زندگی، تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌های ما به طور قوی متاثر از چگونگی احساس خودارزشمندی و اعتماد به نفس است. یک اراده قوی در گرو اعتماد به نفس قوی و استوار است. تسلیم‌ناپذیری، مطمئن، مصمم و راسخ قدم بودن، از صفات برجسته رهبران بزرگ است، به عبارت دیگر، تنها عوامل تعیین کننده رفتار، اعتماد به نفس و احساسی است که ما نسبت به خودمان داریم. به عقیده مازلو، ما برای سلامت روانی خود به احساس اعتماد به نفس مثبت و قوی نیاز داریم. بنابراین برای برخورداری از اعتماد به نفس، انسان نیاز دارد که از احترام و شأن اجتماعی مطلوب و نگرش مثبت به خویشتن بهره مند باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.